2. jul 2024 11:46

Proglašeni pobednici trka u okviru 11. Državnog finala Plazma Sportskih igara mladih

Izvor: TANJUG

podeli vest

Proglašeni pobednici trka u okviru 11. Državnog finala Plazma Sportskih igara mladih

Foto: TANJUG/Sportske igre mladih

ZLATIBOR - Lana Andričanin iz Sombora, Dragan Nikitović iz Čačka, Lola Jordanov iz Petrovca na Mlavi i Alen Sejdović i z Novog Pazara su šampioni finalnih trka na 60 metara, koje su sinoć održane na Zlatiboru u okviru 11. Državnog finala Plazma Sportskih igara mladih, saopštili su danas organizatori.

Tom trkom na Kraljevom trgu svečano je započelo 11. Državno finale Plazma Sportskih igara mladih na kome su se za učešće na Međunarodnom finalu takmičili atletičari iz 17 opština i gradova Srbije uzrast 2015 i mlađi i 2013. i mlađi.

Troje prvoplasiranih iz obe konkurencije i uzrasnih kategorija stekli su pravo učešća na Međunarodnom finalu koje će se održati krajem avgusta u Splitu.

Predsednica Plazma Sportskih igara mladih Marija Mihajlović rekla je da su ponosni na svu decu, sve takmičare i istakla da je iza njih šest meseci takmičenja.

"Organizovali smo preko 180 dnevnih događaja u 11. Sezoni Plazma Sportskih igara mladih. Prešli smo preko 100.000 kilometara u želji da se širom Srbije družimo sa sjajnim, malim sportistima. Naš cilj je pre svega da decu animiramo da se bave sportom i da usvoje zdrave životne navike, da se druže i podstiču jedni druge i poštuju različitosti. Naravno da su i medalje važne ali nama, kao organizatorima ovog takmičenja, najvažnija je njihova radost druženja i njihov osmeh", rekla je ona.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da ta opština kroz ulaganja u infrastrukturu sportskih objekata stvara idealne uslove ne samo za takva takmičenja nego i za pripreme svih sportista.

"Deca i njihove potrebe su nam prioritet. U modernom vremenu u kome svi živimo važno je da ih podstaknemo da se bave sportom, da provedu što više vremena napolju, družeći se. Zato je lokalna samouprava tu da pomogne u svakom smislu" rekao je Stamatović.

Narednih dana na Zlatiboru slede takmičenja u sportskoj igri Lino "Između dve vatre", Malom fudbalu, Millennium Team Basketu 3x3, MIS odbojci, rukometu, tenisu, stonomtenisu, turniru u malom fudbalu Coca-Cola kup, Banca Intesa turnir u šahu.

Finale u odbojci na pesku održaće se u Novoj Varoši.

Direktor takmičenja Plazma Sportskih igara mladih Filip Komarica rekao je da su ta takmičenja , iako su za decu, organizovana na profesionalnom nivom u skladu sa Pravilnikom Plazma Sportskih igara mladih.

"Prvo troje prvoplasiranih sa atletike idu dalje kao i prvo dvoje prvoplasiranih u šahu, tenisu i stonomtenisu, basketu i odbojci na pesku. Ostali kolektivni sportovi imaće po jednog predstavnika na Međunarodnom finalu u Splitu", rekao je Komarica.

Medalje su pobednicima uručili su predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, zamenik predsednika opštine Čajetina Zoran Udovičić, atletičar paraolimpijac Aleksandar Radišić i proslavljeni fudbaler Aleksa Vukmanović.

Sva takmičenja i aktivnosti u okviru Plazma Sportskih igara mladih u potpunosti su besplatni za sve učesnike od prvog do poslednjeg nivoa takmičenja.