14. jul 2024 13:52

Teniseri Spartaka iz Subotice odbranili titulu prvaka Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Teniseri Spartaka iz Subotice odbranili titulu prvaka Srbije

Foto: TSS - TK Spartak, T. Demeter

SUBOTICA - Teniseri Spartaka iz Subotice odbranili titulu prvaka Srbije, pošto su u finalu na svom terenu pobedili Crvenu zvezdu rezultatom 4:3.

Crvena zvezda je bolje otvorila finalni duel. Aleksa Marđonović je pobedio Mateja Sabanova 7:5, 6:1, a Lazar Vojinović je bio bolji od Zoran Ludoškog 7:6 (7:1), 6:3.

Spartak je smanjio zaostatak preko Mirze Bašića, koji je pobedio Stefana Popovića 6:2, 6:0.

Andrej Nedić je izjednačio pobedom u duelu sa Nikolom Milojevićem 6:1, 6:2.

Treći poen crveno-belima osvojio je Miljan Zekić, koji je posle velike borbe i tri duga seta pobedio Dušana Obradović 6:7 (9:11), 6:2, 7:5.

Crvena zvezda je tako posle singl partija imala vodstvo 3:2 i za šampionsku titulu joj je nedostajala jedna pobeda u dublu od preostala dva meča.

Spartakovi dublovi su prevagnuli. Mirza Bašić i Andrej Nedić slavili su protiv Stefana Popovića i Miljana Zekića 6:3, 7:6 (7:1), a braća Sabanov, Matej i Ivan su doneli odlučujući poen za slavlje Subotičana protiv tandema crveno-belih Lazar Vojinović - Marko Maksimović 6:3, 7:6 (8:6).

Pehare i medalje uručili supomoćnik gradonačelnika Subotice Srđan Samardžić, član UO Teniskog Saveza Srbije Milan Vučković i član gradskog veća zadužena za sport i omladinu Nataša Aleksić.