5. avgust 2024 13:15

Vaterpolisti Srbije izgubili od Mađara na Olimpijskim igrama u Parizu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vaterpolisti Srbije izgubili od Mađara na Olimpijskim igrama u Parizu

Foto: AP Photo/Luca Bruno

PARIZ - Muška vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je danas od selekcije Mađarske rezultatom 17:13 (2:4, 7:3, 6:2, 2:4) u meču poslednjeg, petog kola grupe B na Olimpijskim igrama u Parizu.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Dušan Mandić sa pet golova, dok je Miloš Ćuk zabeležio tri. U reprezentaciji Mađarske najbolji su bili Janoš Fekete i Đerdo Zalanki, koji su postigli po četiri gola.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je četvrto mesto u grupi B sa šest bodova, a u četvrtfinalu OI će igrati sa prvoplasiranom selekcijom iz grupe A. Mađarska je osvojila treće mesto u grupi B sa devet bodova.

Vaterpolisti Srbije su prvu četvrtinu protiv Mađarske dobili rezultatom 4:2. Mađari su početkom druge četvrtine stigli do izjednačenja, 4:4, a onda su zaigrali angažovanije i prvo poluvreme su rešili u svoju korist rezultatom 9:7.

Vaterpolisti Mađarske su nastavili sa dobrom igrom, a u poslednju četvrtinu su ušli sa vođstvom 15:9. Mađarska je na kraju slavila rezultatom 17:13.

Preostali mečevi petog kola grupe B biće odigrani kasnije danas, a sastaće se: Australija - Japan (13.35) i Francuska - Španija (20.05).

Parovi četvrtfinala OI biće poznati po završetku svih mečeva grupne faze. Četvrtfinalni dueli na OI biće odigrani za dva dana.