5. februar 2024 10:02

Vaterpolisti Srbije danas startuju na SP u Dohi protiv selekcije Japana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vaterpolisti Srbije danas startuju na SP u Dohi protiv selekcije Japana

Foto: Shutterstock.com/Zsolt Biczo, ilustracija

DOHA - Muška vaterpolo reprezentacija Srbije igra danas od 14 časova prvi meč prvog kola grupe C na Svetskom prvenstvu u Dohi protiv selekcije Japana.

Vaterpolisti Srbije su apsolutni favoriti na meču sa Japanom.

"Znamo kako igraju, nezgodan su rival i ne smemo da dozvolimo da oni diktiraju ritam. Nama bi pobeda mnogo značila pred naredne duele sa Crnogorcima i Amerikancima preko kojih možemo do olimpijske vize. Posle idemo dalje, Zagreb nas je razbudio, možemo mnogo više od sedmog mesta u Evropi", izjavio je uoči meča sa Japanom kapiten Srbije Nikola Jakšić.

U drugom meču prvog kola grupe C od 15.30 časova sastaće se Crna Gora i selekcija SAD-a.

"Delfini" će u drugom kolu grupe C, sedmog februara igrati sa Crnom Gorom, a Srbija će se u poslednjem kolu, devetog februara, sastati sa selekcijom SAD-a.

U grupi A se nalaze Australija, Hrvatska, Južna Afrika i Španija. U grupi B igraće Grčka, Brazil, Kina i Francuska, dok se u grupi D nalaze Kazahstan, Rumunija, Italija i Mađarska.

Srpskim vaterpolistima će SP u Dohi biti deseto od osamostaljenja 2006. godine. Srbija je osvojila četiri medalje, dva zlata i po jedno srebro i bronza, a pet puta je završila van pobedničkog postolja.

Srbiju će na SP predstavljati: Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Nikola Lukić (Novi Beograd), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Đorđe Vučinić (Novi Beograd) i Luda Gladović (Partizan).

Pobednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale SP, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati u osmini finala.

Srbija je prošle godine osvojila četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, pošto je u duelu za bronzanu medalju poražena od Španije 9:6. Titulu svetskog šampiona brani Mađarska.