1. jul 2024 12:48

Nikola Jakšić: Uspešne pripreme u Kranju, znamo šta nam je cilj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nikola Jakšić: Uspešne pripreme u Kranju, znamo šta nam je cilj

Foto: Shutterstock.com/PROMA1, ilustracija

KRANJ - Radili smo kao i uvek, dva puta dnevno. Fokusirani smo, znamo šta nam je cilj. Zadovoljan sam, radimo baš dobro. Verujem da će uroditi plodom, izjavio je danas kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić.

Vaterpolisti Srbije se u Kranju pripremaju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Vaterpolisti Srbije će u utorak napustiti Kranj, a od četvrtog do sedmog jula igraće u Šapcu na turniru "Srbija 2024". Na turniru će pored Srbije učestvovati još Australija, Francuska, Rumunija, Nemačka i Crna Gora.

Jakšić, koji je trenutno član Novog Beograda, osvojio je sa selekcijom Srbije zlatne medalje na OI 2016. u Rio de Žaneiru i OI 2021. u Tokiju.

"Klub je sada u drugom planu, samo je reprezentacija u glavi. U Novom Beogradu sam naredne godine, imam ugovor. OI su u žiži interesovanja. Imamo velike ambicije, kao i uvek. Radimo, ponavljam, jako dobro i ako se po tome poznaje, po angažovanju svih nas, imamo pravo na optimizam", rekao je Jakšić, prenosi danas zvanični sajt VSS.

U stručnom štabu vaterpolo reprezentacije Srbije nalazi se sportski psiholog Andrija Gerić, koji je nekada bio član trofejne generacije odbojkaša.

"Sve to dobro funkcioniše. Navikavamo se na priče sa Gerićem i verujem da će to svima da pomogne da u pravom trenutku budemo na željenom nivou. Ovde je sada najbitnije da sve da naporne treninge izdržavamo, da smo svi zdravi i neka tako ostane", zaključio je Jakšić.

Olimpijske igre biće održane od 26. jula do 11. avgusta. Vaterpolisti Srbije igraće u grupi B sa Australijom, Mađarskom, Francuskom, Japanom i Španijom.