16. jul 2024 17:08

Milan Đurić: Zbog izraženog toplotnog talasa gradska preduzeća i dalje u pripravnosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić: Zbog izraženog toplotnog talasa gradska preduzeća i dalje u pripravnosti

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

NOVI SAD  - Po nalogu gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića relevantna gradska preduzeća su i dalje u stanju pripravnosti, kako bi u slučaju potrebe brzo reagovala, s obzirom na to da izraženi toplotni talas i dalje traje i da je Republički hidrometeorološki zavod najavio samo neznatan pad temperature narednih dana.

Kako se navodi u saopštenju Grada Novog Sada, gradonačelnik je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim Ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno- komunalnim preduzećima, resornim Gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.

Zbog velikih vrućina, iz Grada Novog Sada pozivaju građane da poštuju savete stručnih službi, te da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i da racionalno koriste vodu.

U organizaciji JKP "Vodovod i kanalizacija", cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand.

Iz Grada posebno apeluju na poslodavce da prilagode radno vreme aktuelnoj situaciji, da se poštuju sve mere predostrožnosti kada je reč o radu na otvorenom za vreme velikih vrućina, te da se maksimalno zaštite radnici.