17. jul 2024 07:50

Beograd sa 28 stepeni jutros najtopliji grad u Srbiji, crveni meteo-alarm i danas na snazi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Beograd sa 28 stepeni jutros najtopliji grad u Srbiji, crveni meteo-alarm i danas na snazi

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Najtoplije ovog jutra je u Beogradu, Velikom Gradištu i Banatskom Karlovcu gde je u 7 časova živa na termometru pokazala 28 stepeni Celzijusa.

Sledi Ćuprija i Zrenjanin sa 27 stepeni, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U ostalim mestima je temperatura iznad 20 stepeni, a najhladnije je jutros bilo u Sjenici gde je izmreneno 14 stepeni.

RHMZ je najavio da su u Sremu i Bačkoj u naredna dva sata uz lokalni razvoj oblačnosti mogući kratkotrajni pljuskovi ponegde praćeni grmljavinom.

Crveni meteo-alarm je i danas na snazi u Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji, dok je u ostalim delovima zemlje proglašen narandžasti meteo-alarm.

I danas će se zadržati veoma toplo vreme uz najvišu temperaturu od 35 na severozapadu i zapadu do 39 stepeni na istoku i jugoistoku zemlje.

Do kraja sedmice temperatura će biti u manjem, postepenom padu. Sutra i dalje toplo od 35 do 38, a u petak i za vikend u većini mesta od 32 do 35 stepeni. I dalje se očekuju tropske noći u urbanim sredinama.

Kada je reč o Beogradu, i danas će se zadržati veoma toplo vreme uz najvišu temperaturu oko 37 stepeni.

Do kraja sedmice temperatura će biti u manjem, postepenom padu, pa se za vikend očekuje oko 33 stepena. I dalje se očekuju tropske noći.

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo vreme, sa temperaturom do 39 stepeni

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, sredinom dana i posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod,

Duvaće slab do umeren, jugoistočni i istočni vetar, posle podne i uveče u skretanju na severni i severozapadni pravac, a temperatura će biti od 15 do 39 stepeni.

U Beogradu, vreme će biti pretežno sunčano i veoma toplo, posle podne moguć je uz lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljusak sa grmljavinom, a temperatura će se kretati od 21 do 37 stepeni.