3. april 2023 14:11

Selaković: Država je spremna da pomogne penzionerima i da brine o njima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selaković: Država je spremna da pomogne penzionerima i da brine o njima

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Na Trgu slobode u Novom Sadu danas je organizovana promocija novih penzionerskih kartica koje će biti u funkciji od oktobra.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. prisustvovali su potpisivanju sporazuma između Republičkog PIO fonda filijale Novi Sad i preduzeća koja su obezbedila povlastice za sve penzionere.

 

Ministar Selaković je tom prilikom istakao da je generacija novih penzionerskih kartica pokazatelj da je država spremna da pomogne penzionerima i brine o njima.

Ovde smo se našli na predstavljanju penzionerske kartice, jednog novog mehanizma koje našim najstarijima treba da omogući određene vrste povlastica u korišćenju usluga javnih i privatnih preduzeća, u trgovini, snabdevanju, u stvarima u kojima su naši najstariji svakog dana upućeni na nešto, podvukao je Selaković.

Gradonačelnik Đurić ukazao je na važnost ovog sporazuma za najstarije sugrađane i najavio da će biti podeljeno 70.000 penzionerskih kartica u Novom Sadu.

Reč je o penzionerskim karticama koje će im omogućiti razne povlastice i beneficije da poboljšaju sadržaj svog života. Moći će takođe da ih koriste i korisnici koji primaju novčane naknade na negu i pomoć, i korisnici novčane naknade koji imaju telesna oštećenja, izjavio je Đurić.

Direktor PIO fonda Relja Ognjenović istakao je da među penzionerima vlada veliko interesovanje za ove kartice, uz olakšan način prijave koja se vrši elektronskim putem i ne traje dugo.

Ova kartica je nešto što smo zamislili da dođe do svakog penzionera, ali i do svih ljudi koji imaju neki novčani vid pomoći od Fonda. Gledaćemo da okupimo što veći broj kompanija, jer je ovo način gde će njihov dinar vredeti više u odnosu na ono što primaju, rekao je Ognjenović.