4. april 2023 11:25

Zbog obilnih padavina širom Srbije problemi u saobraćaju i snabdevanju strujom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zbog obilnih padavina širom Srbije problemi u saobraćaju i snabdevanju strujom

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Obilne snežne padavine koje su zahvatile veći deo Srbije izazvale su probleme i gužve u saobraćaju, a ponegde probleme u snabdevanju električnom energijom.

Sneg pada bez prestanka na teritoriji opštine Nova Varoš još od ponoći, ali su za sada nije izazvao veće probleme u saobraćaju i snabdevanju električnom energijom.

"Situacija je teža po brdima gde je snega do 40 centimetara, dok ga u gradu ima od 15 do 20 centimetara. Za sada je sve pod kontorlom, jer pada suv sneg i ne pravi probleme", rekao je za Tanjug predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Sneg i u Novom Sadu, putevi prohodni

Sneg koji je tokom noći počeo da pada zavejao je i Novi Sad, a putevi u gradu su za sada prohodni.

Prema rečima člana Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandra Bulajića dežurne ekipe su na terenu i reagovale su na prevoju Rakovac - Zmajevac gde je bačena so.

"Situacija na terenu nije kao u ostalim gradovima kada su u pitanju padavine. Putevi su prohodni, nisu klizavi. Zimske službe su na terenu i na mostovima je bačen tečni magnezijum - hlorid. Ako ne bude dovoljnog broja vozila na terenu mi ćemo angažovati i dodatne mašine koje poseduje JKP 'Put'", rekao je Bulajić.

Sneg na celom Kosovu i Metohiji, u Prištini oboreno više stabala

Sneg pada na celom Kosovu i Metohiji, a u Prištini su gradske vlasti zamolile građane da danas ne posećuju parkove, zbog opasnosti od obaranja stabala usled lošeg vremena.

Zbog jakog snega i vetra oborena su stabla na više lokacija u gradu, navodi Reporteri.

Oboreno stablo blokiralo je i prilaz Gradskom parku.