18. maj 2023 19:11

Besplatne konsultacije za pacijente u klinici "Medipol"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Besplatne konsultacije za pacijente u klinici "Medipol"

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Otvaranjem predstavništva u Beogradu, pacijentima je omogućeno da urade besplatnu konultaciju i čuju mišljenje nekog od lekara bolnice "Medipol" iz inostranstva, rekla je danas predstavnik opšte bolnice "Medipol" Marija Velkovski povodom otvaranja predstavništva bolnice u Srbiji.

"Podnošenjem medicinske dokumentacije, bilo u našu kancelariju, na mejl ili na društvenim mrežama, pacijenti imaju mogućnost da čuju neko drugo mišljenje od naših lekara iz inostranstva", izjavila je Velkovski za Tanjug.

Velkovski je objasnila da u okviru bolnice "Medipol" postoji PARMER centar, klinika koja se bavi Parkisonovom bolešću i drugim poremećajima pokreta.

"PARMER kliniku vodi čuveni neurohirurg Ali Zirh koji je dobio brojna priznanja i nagrade za svoj rad i karijeru", istakla je Velkovski.

Ona je pozvala mlade lekare u Srbiji, da se obrate bolnici "Medipol" radi individualne edukacije i da, kako ona navodi, "vide kako jedan globalni sistem funkcioniše, da nauče neke inovativne metode".

Biljana Petković, majka koja je donirala bubreg svom sinu Dragiši Petkoviću, objasnila je da je njen sin imao tri dijalize, nakon kojih je zbog nemogućnosti da se transplatacija odradi u Srbiji, otišao u bolnicu "Medipol" u Tursku.

"Otišli smo do Turske sanitetom, novac smo skupili preko fondacije 'Budi human'. Aktivirali su se i prijatelji, poznanici, kolege sa posla, koleginice, skupljen je novac da možemo da odemo na transplataciju, kao i da idemo na buduće kontrole", objasnila je Petković.

Ona je dodala da je otišla u Tursku kao pripremljeni donor i da je za desetak dana bila organizovana transplatacija.

"Otišli smo za Tursku, u bolnicu koja je fascinantna, prihvatili su nas, angažovali se, bili su ljubazni i vrlo zainteresovani", navela je Petković.

Petković je rekla da je njen sin imao tri kontrole u Turskoj nakon operacije, koje su, prema njenin rečima obavljene detaljno.

"Kontrole su detaljne, urade i neke preglede koji se ne rade u Srbiji. Nefrolog u Srbiji je zadovoljan kako se u Turskoj odnose prema nama", ocenila je Petković.

Sagovornica Tanjuga je istakla da će 27. jula biti godinu dana od transplatacije bubrega koju je njen sin uradio u bolnici "Medipol" u Turskoj i dodala da on sada ima novi život i vraća se svakodnevnim aktivnostima.

"Dragiša živi novi život, slavimo rođendan 27. jula, on živi punim snagama, vraća se svojim aktivnostima, dobio je na težini, odnosno vratio je ono što je izgubio tokom bolesti", zaključila je Petković.