12. jun 2023 15:54

Velika Plana dobija dva miliona dinara za rekonstrukciju gradskog platoa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Velika Plana dobija dva miliona dinara za rekonstrukciju gradskog platoa

Foto: shutterstock.com/Dmitrijs Kaminskis, ilustracija

BEOGRAD - Za prvu fazu rekonstrukcije gradskog platoa u Velikoj Plani obezbeđena su dva miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Kako se navodi, ugovor o raspodeli sredstava potpisali su ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i predsednik opštine Velika Plana Igor Matković.

Martinović je istakao da realizacija projekta ima veliki značaj za građane Velike Plane.

Kako kaže, dodeljena sredstva su simbolična pomoć, u skladu sa trenutnim mogućnostima. Namenjena su za otpočinjanje prve faze rekonstrukcije.

"Gradski plato je stecište svih dešavanja jednog naselja i mesto susreta stanovništva, zbog čega je Ministarstvo iznašlo načine da građanima Velike Plane omogući da dobiju moderan centralni trg. Uveren sam da će sredstva biti namenski utrošena", rekao je Martinović.

Martinović je najavio finansijsku podršku Ministarstva Velikoj Plani za sprovođenje i drugih lokalnih projekata.

U saopštenju se podseća i da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ove godine izdvojilo i 5 miliona dinara za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta u Velikoj Plani, a tokom prethodne četiri godine opredelilo je više od 27 miliona dinara za druge značajne projekte.