20. jun 2023 12:48

Kompanija NIS donirala savremeni mikroskop GAK-u "Narodni front"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kompanija NIS donirala savremeni mikroskop GAK-u "Narodni front"

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Kompanija NIS donirala je Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" savremeni mikroskop vredan više od 11,6 miliona dinara, koji će doprineti povećanju kapaciteta ove ustanove za spovođenje postupaka vantelesne oplodnje.

Direktor GAK Narodni front Željko Miković naveo je da će mikroskop doprineti dupliranju rada u embriološkoj laboratoriji, gde se odvija proces vantelesne oplodnje.

 

"Ovaj aparat je jako vredan, koštao je 11,6 miliona dinara. Zahvaljujem se kompaniji koja je odvojila značajna sredstva u okviru svog programa "Zajednici zajedno" i u okviru kampanje "Da se nove nade rode" značajna sredstva i omogućila nabavku ovog aparata", rekao je Miković.

Naveo je da će zahvaljujući donaciji mikroskopa veći broj parova moći da se obrati GAK Narodni front u sa željom da postanu roditelji, ali i da će upotreba tog aparata značiti mladim embriolozima u sticanju profesionalnog iskustva.

"Kada smo se 2021. godine obratili kompaniji NIS radili smo oko 500 stimulisanih ciklusa, a ove godine smo za pola godine ostvarili taj broj. Računamo da ćemo do kraja godine duplirati tu cifru od 500", naveo je Miković.

Zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov iskazao je zadovoljstvo što je posetio GAK Narodni front, navodeći da je posebno ponosan na donaciju mikroskopa, jer je reč o nečemu korisnom za ustanovu i za društvo.

"Uvek osluškujemo zajednicu i tamo smo gde je najpotrebnije. Nisam bio svestan koliki značaj ima ova donacija za ovu čuvenu ustanovu i mnogo sam zadovoljan.Cilj mi je da nam se što više kompanija pridruže na tom putu i da što više kompanija postanu društveno odgovorne da pomognu zajednici", naveo je Smirnov.

Dodao je da su lekari heroji 24 sata, te da je privilegovan što je kompanija NIS donacijom dala doprinos u oblasti zdravstva i da će se slični projekti realizovati u narednom periodu i u drugim zdravstvenim ustanovama.