28. jul 2023 13:53

Carinici sprečili krijumčarenje muzičkih instrumenata i lekova

Izvor: TANJUG

podeli vest

Carinici sprečili krijumčarenje muzičkih instrumenata i lekova

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO FINANSIJA/ UPRAVA CARINA

BEOGRAD- Carinski službenici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja, zaplenivši vredne muzičke instrumente, kao i tablete za potenciju, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi, muzički instrumenti, čija je vrednost procenjena na oko 17.000 dolara, pronađeni su prilikom jučerašnje detaljne kontrole na ulazu u zemlju, u prikolici autobusa punog putnika koji je saobraćao na relaciji Pariz-Beograd.

Upitani da li imaju nešto za privaljivanje, putnici autobusa rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag, što se ispostavilo kao tačno, ističe se u saopštenju.

Uprava carina navodi da je jedan od dvojice vozača prijavio jedan par patika ''Moncler'', na koje je uredno platio uvozne dažbine, dok se drugi vozač, zbog neposedovanja adekvatne dokumentacije za uvoz više od 100 kupaćih kostima i haljina robne marke ''Shein'', istih odrekao u korist države.

Tokom daljeg pregleda, carinici su u prikolici autobusa pronašli pet novih i polovnih klavijatura ''Korg'' i ''Yamaha'', kao i jednu novu digitalnu miksetu ''Yamaha'', za koje se kao vlasnik prijavio drugi vozač.

Gotovo istovremeno, na izlazu iz zemlje je za detaljan pregled izdvojen automobil strane registracije, kojim je 41-godišnji muškarac sam putovao iz Turske ka Nemačkoj, navodi Uprava carina.

Uprkos tvrdnji da nema ništa što bi trebalo prijaviti, u kaseti ispred suvozačkog sedišta, kao i u pregradama vrata, carinici su pronašli 43 blistera sa 257 tableta leka za potenciju ''Sildenafil Vegal Extra''.

Uprava carina ističe da su u oba slučaja protiv putnika pokrenuti prekršajni postupci, do čijeg će okončanja neprijavljena roba biti zadržana.