13. septembar 2023 12:11

Građani: Akcija snižavanja cena će smanjiti pritisak na kućni budžet

Izvor: TANJUG

podeli vest

Građani: Akcija snižavanja cena će smanjiti pritisak na kućni budžet

Foto: Tanjug video

ČAČAK, KRALJEVO, KRAGUJEVAC - U Srbiji se od jutros 20 osnovnih proizvoda prodaje po sniženim cenama u maloprodajnim trgovniskim lancima, a građani kažu da je to pozitivna akcija koja će smanjiti pritisak na kućni budžet.

Ti proizvodi u koje spadaju krompir, jabuke, mleko, jogurt, sir, testenina, salama, pioleće meso, sokovi, kafa, hrana za bebe, šamponi i kupke za decu i odrasle, pelene, toalet papir, higijenski ulošci, deterdzenti za pranje sudova i odeće su označeni natpisom "Bolja cena" .

Građani tri velika grada Srbije, Čačka, Kraljeva i Kragujevca koje je anketirala ekipa Tanjuga su svi pozitivno ocenili ovu akciju i složili se u oceni da je ona dobar način smanjenja pritiska na kućne budžete u, kako kažu, kriznim vremenima kroz koja prolazimo.

Oni posebno ističu važnost ovog sniženja cena proizvoda za penzionere, jer je to grupa stanovništva koja se uvek prva nađe prva na udaru ekonomske krize.

"Akcija će mi značiti, naravno, jer su snižene cene jogurta, kafe i ulja", rekla je za Tanjug Čačanka, koja je ovoga jutra zatekla u kupovini.

Meštanka čačanskog naselja Avenija kazala je da traži krompir za zimnicu i da će uzeti 30 kilograma, pa joj ovo sniženje mnogo znači.

"Ja sve gledam jeftinije da kupim iako imam penziju od 35.000 dinara", kazala je ona.

Druga penzionerka iz Čačka kazala je da će ova mera predsednika imati pozitivan efekat u narodu, a naročito među penzionerima i kako je naglasila ova akcija treba i dalje da traje.

I u Kraljevu su svi anketirani pozitivno ocenili ovu akciju.

"Došla sam iz Leposavića. Prezadovoljna sam ovom akcijom i odmah smo došli da pazarimo u DIS", kazala je žena za Tanjug.

Ona je naglasila da se u njenoj korpi uglavnom našla hrana, piletina, sir, krompir, luk i da su cene povoljnije u odsnosu na kraljevačku pijacu.

I drugi Kraljevčanin je pohvalio ovu akciju naglašavajući da će ona imati veliki uticaj na njegov kućni budžet, jer je, kako je kazao, cena nekih proizvoda koje on pazari,koliko je mogao da primeti snižena i do čak 50 odsto.

"Ja sam po nacionalnosti Musliman. Na ovakav način se razvija ekonomija i ovo mnogo znači posebno penzionerima koji na ovaj način dobijaju više", kazao je anketirani muškarac za Tanjug.

Druga Kraljevčanka je dodala da još ne zna šta će pazariti, ali da ona kao i svi drugi penzioneri uglavnom pazare na akcijama.

"Dobro je za nas penzionere da ima ovakvih popusta. Ja sam sa Kosova i mnogo će mi značiti ova akcija jer imam 25.000 dinara penziju, a za te pare i lekove moram da kupim. Jogurt i salamu će se danas naći u mojoj potrošačkoj korpi", kazala je penzionerka.

U Kragujevcu su isto imali samo reči hvale za ovu akciju.

"Imam 15.000 dinara penziju, pa naravno da mi ovo mnogo znači. Svaki dan ću pazariti nešto što je na akciji svakako", kazala je penzionerke iz Kragujevca za Tanjug.