26. septembar 2023 13:32

Profesor Medicinskog fakulteta Lukas Rasulić izabran za Generalnog Sekretara EANS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Profesor Medicinskog fakulteta Lukas Rasulić izabran za Generalnog Sekretara EANS

Foto: EANS

BEOGRAD - Redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Neurohirurg na Klinici za neurohirurgiju Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije i Predsednik Udruženja neurohirurga Srbije Lukas Rasulić izabran je za Generalnog Sekretara Evropske Asocijacije Neurohirurških Udruženja (EANS).

On je izabran na na Godišnjoj skupštini Evropske Asocijacije Neurohirurških Udruženja održanoj 24. septembra, a taj posao obavljaće u naredne dve godine, saopštilo je Udruženje neurohirurga Srbije.

U obrazloženju odluke navodi se da je on izabran zahvaljujući konstantnim naporima i velikom angažovanju u oblasti hirurgije perifernog nervnog sistema i neurohirurgije uopšte, koji su prepoznati, kako u nacionalnim, tako i u regionalnim i međunarodnim okvirima.

Evropska asocijacija neurohirurških udruženja je jedna od najznačajnijh kontinentalnih asocijacija u svetu, sa 43 nacionalne asocijacije članice i brojnim pojedincima koji su individualni članovi.

U dosadašnjem radu, Rasulić je bio na brojnim pozicijama u Evropskoj asocijaciji, Svetskoj federaciji neurohirurških udruženja, i mnogim asocijacijama neurohirurga širom sveta.

Nakon uspeha u organizaciji međunarodnih događaja u prethodnom periodu, zaključno sa kongresom EANS 2022 u Beogradu u oktobru 2022. godine, koji je zvanično proglašen za najbolji kongres u istoriji EANS legacy, ovo je još jedno u nizu priznanja međunarodne zajednice koje stiže za eksperta iz Srbije.