3. novembar 2023 15:06

Dogovorena saradnja Ministarstva zaštite životne sredine i Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dogovorena saradnja Ministarstva zaštite životne sredine i Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE/JOVANA ROŠUL

BEOGRAD - Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu Petar Uskoković potpisali su danas Sporazum o saradnji, na osnovu kojeg će studentima biti omogućeno da upotpune znanja kroz predavanja stručnjaka koji se u praksi bave oblašću zaštite životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zaposleni Ministarstva će u narednom periodu u prostorijama Tehnološko-metalurškog fakulteta držati predavanja o regulativnom okviru i ciljevima izmena zakona iz oblasti zaštite životne sredine.

Vujović je istakla da će sporazumom studenti osnovnih, master i doktorskih studija moći da unaprede svoja znanja o zaštiti životne sredine.

"Sigurna sam da će razmena iskustva sa stručnjacima Ministarstva koji direktno doprinose izmenama propisa, kao i predstavljanje primera dobre prakse obogatiti znanja studenata. Ovakva saradnja će u godinama koje dolaze iznedriti brojne mlade, stručno osposobljene kadrove, koji će u budućnosti nastaviti da rade na ciljevima Ministarstva u obezbeđivanju čistije životne sredine", rekla je Vujović.

U okviru saradnje realizovaće se kurs pod nazivom ''Primena propisa iz oblasti zaštite životne sredine: od teorije do prakse'' koji će biti realizovan tokom zimskog semestra školske 2023/2024. godine kroz devet predavanja na teme: upravljanje otpadom i otpadnim vodama, procena uticaja, zaštita vazduha, klimatske promene, industrijsko zagađenje, upravljanje hemikalijama, održivi razvoj, cirkularna ekonomija, evropske integracije.

Nakon završenog kursa, studenti će dobiti sertifikat o pohađanju, a znanja koja će usvojiti biće korisna za njihovu dalju karijeru.