7. novembar 2023 12:55

Ministarka Kisić obišla rekonstruisano dečije i školsko igralište u selu Pločnik

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Kisić obišla rekonstruisano dečije i školsko igralište u selu Pločnik

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/ DEJAN UROŠEVIĆ

ĆIĆEVAC - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić danas je sa predsednicom Privremenog organa opštine Ćićevac Mirjanom Krkić obišla rekonstruisano dečije i školsko igralište u selu Pločnik, koje je finansirano zajedničkim sredstvima Ministarstva i ove opštine.

Opština Ćićevac jedna od 52 lokalne samouprave, u kojima je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju finansijski podržalo pronatalitetne projekte, istakla je Kisić i dodala da je u selu Pločnik ovim sredstvima rekonstruisano dečije i školsko igralište, a u selu Lučina izgrađeno potpuno novo dečije igralište.

Kisić je dodala da je posebno raduje da se značajan broj mladih posle školovanja vraća u Pločnik i tu zasniva svoje porodice.

Iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju navode da se u prethodnih nekoliko godina više od 20 mladih vratilo što je za selo koje ima 700-800 stanovnika značajan broj, a ovim projektom želja je da im se da podrška, da mladi vide da su doneli dobru odluku kao i da će ovo mesto biti divno za odrastanje njihove dece.

Upravo su deca, prema rečima Kisić, suština svih mera koje sprovode i država i lokalne samouprave.

"Sve što se radi i gradi je zbog dece, želimo da imaju srećno detinjstvo i da se čitavom Srbijom vide dečiji osmesi", istakla je Kisić.

Predsednica Privremenog organa opštine Mirjana Krkić istakla je da je činjenica da se u selo Pločnik vraćaju mladi posle školovanja bila ideja vodilja ovoj opštini da realizuje projekat rekonstrukcije školskog dvorišta, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ona zahvalila Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju na sredstvima od 8,7 miliona dinara kojima su izgrađeni igralište u selu Lučina i zamenjena stolarija u osnovnoj školi u tom selu i Stalaću.