25. novembar 2023 11:43

Bojan Bilbija: Trebalo je da Hrvatska na vreme povuče svog diplomatu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bojan Bilbija: Trebalo je da Hrvatska na vreme povuče svog diplomatu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Urednik političke rubrike u listu Politika Bojan Bilbija izjavio je danas, povodom proglašavanja prvog sekretara u Ambasadi Hrvatske u Beogradu Hrvoja Šnajdera za personu non grata, da su postojali dokazi protiv njega i da je Hrvatska trebala na vreme da povuče svog diplomatu i pošalje nekog drugog.

Ocenio je da ne samo što nisu hteli da ga povuku, već je nekome odgovaralo da se podignu tenzije između dve zemlje.

"Videli smo hajku u hrvatskim medijima protiv Vučića. Da on sada, kažu, gradi kampanju na tom slučaju. Sada je glavni narativ da je to Vučiću odgovaralo i da on gradi kampanju na tom proterivanju. Ja nisam primetio da je Vučić ikad pomenuo taj slučaj", rekao je Bilbija za Tanjug.

On je ocenio da je kampanja za predstojeće izbore počela "užasno prljavo", navodeći da su predsednika Srbije Aleksandra Vučića optuživali da je glavni krivac i da je najgori diktator.

Bilbija je rekao da je očigledno da se svi iz opozicije objedinjuju oko liste Dragana Đilasa.

"Svi su rekli da će s njim u koaliciju", dodao je on.

Govoreći o situaciji na KiM i naoružavanju tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, Bilbija je ocenio da ni generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg to ne podržava.

Prema rečima Bilbije, Stoltenberg je priznao da su oni formirali jednu nelegalnu vojnu tvorevinu, tzv. kosovske bezbednosne snage.