27. novembar 2023 11:11

Davor Vidović: Situacija znatno bolja, 101 pripadnik vatrogasno-spasilačkih jedinica na terenu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Davor Vidović: Situacija znatno bolja, 101 pripadnik vatrogasno-spasilačkih jedinica na terenu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Situacija je znatno bolja nego prethodnih dana, pripadnici Sektora za vanredne situacije (SVS) su u 31 intervenciji evakuisali ukupno 47 građana, a 101 pripadnik vatrogasno-spasilačkih jedinica je trenutno na terenu sa 47 vozila, izjavio je danas pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice SVS MUP Davor Vidović.

On je za Tanjug kazao da je tokom jučerašnjeg dana bio manji broj intervencija vatrogasno-spasilačkih jedinica u spasavanju i evakuaciji stanovištva od prvog većeg snega u Srbiji.

"Putevi su prohodniji nego što su bili i ekipe Elektrodistribucije pokušavaju da osposobe snabdevanje električnom energijom prema svim potrošačima", naveo je Vidović.

Napomenuo je da su vanredne situacije i dalje proglašene u Novoj Varoši, Sjenici, Babušnici i delu teritorije Vranja.

Vidović kaže da je 101 pripadnik vatrogasno-spasilačkih jedinica trenutno na terenu sa 47 vozila, kao i ATV vozilima i motornim sankama kojima, dodaje on, pokušavaju da dođu do svih ugroženih građana.

"Proglašenje vanredne situacije je na teritorijama nekih opština. Napravljena je i mogućnost da Vojska Srbije izađe i pomogne tim građanima. Vojska većinom učestvuje u poslovima čišćenje puteva, uklanjanja stabala, kao i pripadnici sektora za vanredne situacije", rekao je Vidović.