1. januar 2023 13:19

Miodrag Popović: Ulica otvorenog srca prava doza optimizma i empatije za druge

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miodrag Popović: Ulica otvorenog srca prava doza optimizma i empatije za druge

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" u organizaciji Turističke organizcije Beograda otvorena je u podne u Svetogorskoj ulici u centru Beograda ispred Ateljea 212, uz prisustvo velikog broja posletilaca i stranih turista, a program manifestacije je namenjen pre svega najmlađima.

Direktor Turističke organizcije Beograda Miodrag Popović rekao je za Tanjug da je ovo događaj, jer tako grad stvara svoje običaje i svoje praznike.

 

"Ovaj praznik je jedinstven u svetu. Samo smo mi na ulici 1. januara i samo smo mi srećni i veseli, dok su drugi mamurni i pospani. Mislim da je ovo prava doza optimizma i ova empatija koju osećamo jeni prema drugima, razmišljajući i brinući jedni o drugima, a posebno najmlađi. Ovde su danas deca i unici onihi koji su počeli da dolaze na 'Ulicu otvorenog srca', zato je ovaj praznik toliko važan i siguran sam da će opstati kroz vekove koji dolaze u ovom gradu". rekao je Popović.

Podsetio je da je manifestacija nastala 1969. godine na inicijativu glumaca Ateljea 212 koji su odlučili da tog dana oni, u obližnjoj "Srpskoj kafani", služe one koji njih poslužuju cele godine.

"Magija ovog praznika je u dobrom raspoloženju i očekivanju da će ova godina biti bolja od prethodne, ali pre svega zato što je ovaj praznik posvećen nama, našim prijatelljima i sugrađanima, uvek uz razmišljanje o onima koji nisu imali toliko sreće prethodne godine, sa željom da im pomognemo da i oni sa radošću i osmehom dočekaku ovaj dan", istakao je Popović.

Rekao je da manifestaciji prisustvuje veliki broj stranih turista iz čitavog sveta, među kojim su najbrojniji posetioci iz susednih zemalja i iz Turske.

"Do novembra smo imali rekordna tri miliona noćenja u Beogradu. Beograd je poznat po svojoj atmosferi i čini mi se da će godina pred nama biti još uspešnija", rekao je Popović.