13. decembar 2023 18:38

Dragan Antić: Na Univerzitetu u Nišu nije bilo prijavljenih slučajeva korupcije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dragan Antić: Na Univerzitetu u Nišu nije bilo prijavljenih slučajeva korupcije

Foto: Tanjug video

NIŠ - Rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić izjavio je danas da taj univerzitet nije imao slučajeve da su studenti prijavljivali slučajeve korupcije.

"Možda se na samim fakultetima neko obratio, ali prema univerzitetu, ja nisam imao takvih slučajeva. Postoje drugi postupci prema univerzitetu koji se tiču odgovarajućih aktivnosti nastavnika i saradnika, ali kad su u pitanju studenti, od studenata takvih dopisa nije bilo", rekao je Antić Tanjugu na tribini na Univerzitetu u Nišu u okviru Nedelje obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Istakao je da korupcija postoji u svakom društvu i da je samo pitanje koliki je nivo korupcije, šta je mera i kolika je ta mera.

"Koliko ja znam, Agencija za sprečavanje korupcije promoviše vrednosti i aktivnosti koje su u cilju da se taj nivo korupcije što je moguće učini nižim", rekao je Antić.

Na pitanje koje instrumente Univerzitet ima kada je u pitanju korupcija, Antić je odgovorio da Univerzitet u Nišu sprovodi akte koji su doneti na osnovu Zakona o visokom obrazovanju i drugih afirmativnih propisa Republike Srbije.

"Činimo sve da ti mehanizmi služe kao odbrambeni mehanizmi za delovanje univerziteta i fakulteta Univerziteta u Nišu", rekao je Antić.