22. decembar 2023 19:03

Kisić: Platforma "Čuvam te" omogućila efikasniji odgovor institucija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kisić: Platforma "Čuvam te" omogućila efikasniji odgovor institucija

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/ DEJAN UROŠEVIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić istakla je na radionici, koju je FK "Crvena zvezda" organizovao za svoje omladince na temu nasilja, da je Nacionalna platforma za prevenciju nasilja koja uključuje decu "Čuvam te", a koju je razvila Vlada Republike Srbije, na sve oblike nasilja.

Radionica je realizovana u okviru projekta "Crvena zvezda protiv nasilja nad ženama", koji realizuje Fondacija FK "Crvena zvezda" uz podršku Ministarstva za brigu o porodicu i demografiju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Platforma "Čuvam te", kako je istakla ministarka Kisić, objedinila je sve nadležne institucije koje reaguju čak i ako postoji najmanja sumnja na bilo kakav oblik nasilja i zlostavljanja.

Kisić je istakla da je svaki oblik nasilja i zlostavljanja apsolutno neprihvatljiv i da je cilj ove platforme da te pojave spreči.

Platforma "Čuvam te" je mesto gde se može anonimno prijaviti bilo kakav oblik nasilja i zlostavljanja, nakon čega te prijave ispituju relevantne institucije.

"Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i ja lično smo punim srcem podržali ovaj projekat, koji ima za cilj sprečavanje nasilja, a jedan od prvih koraka u tom procesu jeste da pričamo o tome. Svako ko trpi nasilje treba da zna da ne sme da trpi nasilje, da ima ko da ga štiti, da je država uz njega", navela je Kisić.