8. januar 2024 10:07

Tejić: Snega na kolovozima zapadne Srbije nema, na Zlatiboru do 15 centimetara snežnog pokrivača

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tejić: Snega na kolovozima zapadne Srbije nema, na Zlatiboru do 15 centimetara snežnog pokrivača

Foto: TANJUG/REC MEDIA

UŽICE - Sneg koji je tokom noći padao u zapadnoj Srbiji nije izazvao probleme u saobraćaju, izjavio je za Tanjug tehnički direktor "Puteva Užice" Dejan Tejić.

On je rekao da su zbog najavljenih padavina ekipe u pojačanom stepenu angažovanja još od petka, a da najviše snega ima na Zlatiboru, gde je formiran snežni pokrivač u visini od 10 do 15 centimetara.

Svi putni pravci su prohodni. Od Borove Glave ka Zlataru intenzitet snežnih padavina je slabiji, kao i na putnim pravcima ka granici sa Crnom Gorom.

"Snega na kolovozu nema, ali ipak apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da na put ne kreću bez zimske opreme i da brzinu prilagode uslovima na putu", istakao je Tejić.

Prema njegovim rečima, najkritičnije je na deonicama Kremna - Tara i Bajina Bašta - Debelo Brdo, gde je obustavljen saobraćaj za teretna vozila

Lučani: Do 10 centimetara snega u višim delovima opštine, svi putevi prohodni

Na području opštine Lučani sneg pada od ranih jutarnjih časova, ali za sada nije doveo do smetnji u odvijanju saobraćaja niti snabdevanju električnom energijom.

"Snega ima od pet centimetara u nižim do 10 centimetara u višim predelima opštine Lučani. Situacija je za sada pod kontrolom. Svi putni pravci su prohodni, snabdevanje električnom energijom je redovno", rekao je za Tanjug pomoćnik predsednika opštine Lučani Milija Milenković.

Zimska služba opštine Lučani dežura 24 časa i tokom noći je bila na terenu, a u slučaju većeg snega i meštani dragačevskih sela priključiće se čišćenju, pre svega seoskih i nekategorisanih putnih pravaca.