23. januar 2024 16:12

Vladan Đokić u Rektoratu primio japanskog ambasadora: Održavamo tradicionalnu saradnju sa japanskim partnerima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladan Đokić u Rektoratu primio japanskog ambasadora: Održavamo tradicionalnu saradnju sa japanskim partnerima

Foto: TANJUG/REKTORAT UNIVERZITETA U BEOGRADU

BEOGRAD - Rektor univerziteta u Beogradu Vladan Đokić primio je danas u Rektoratu ambasadora Japana u Srbiji Imamuru Akiru i, tom prilikom, istakao da Beogradski univerzitet tradicionalno održava izuzetnu akademsku saradnju sa japanskim partnerima, saopštio je Univerzitet u Beogradu.

"Imamo potpisane bilateralne sporazume sa devet univerziteta i dva aktivna programa stipendiranja naših studenata i diplomaca od strane dve velike japanske fondacije - Ito i Nipon. Osnivač najveće japanske privatne fondacije Nipon, gospodin Johei Sasakava biće naš gost u Beogradu već naredne sedmice. Interesovanje za japanske studije i saradnju sa kolegama u Japanu je u stalnom porastu, i verujem da ćemo je vrlo brzo proširiti i na konkretne, pre svega naučne projekte”, najavio je rektor Đokić na sastanku sa japanskim ambasadorom.

Njegova ekselencija Imamura Akira ocenio je da ugled i uspesi Univerziteta u Beogradu, kao i započeta ulaganja u oblasti novih tehnologija u Srbiji, otvaraju brojne mogućnosti za intenzivnije kontakte sa akademskom zajednicom i kompanijama iz Japana.

"Želimo da zajednički učestvujemo u velikim projektima, da u Srbiji, u našim kompanijama, zaposlimo još diplomaca Univerziteta u Beogradu, ali i da uskoro organizujemo više razmena, predavanja i susreta", zaključio je ambasador Japana.