24. januar 2024 17:48

Vikimedija Srbije otvara konkurs za projekte u oblasti znanja i kulture

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vikimedija Srbije otvara konkurs za projekte u oblasti znanja i kulture

Foto: logo

BEOGRAD - Vikimedija Srbije raspisuje konkurs za dodelu sredstava u cilju realizacije projekata iz oblasti slobodnog znanja i kulture, a prijave su otvorene do 22. februara 2024. godine.

Mikrograntovi su u iznosu do 500 evra i dodeljuju se jednom godišnje.

Konkurs je namenjen za projekte manjeg obima za koje postoji mogućnost rasta u dugoročne i održive, saopštila je Vikimedija Srbije.

Ova neprofitna organaizacija je napomenula da su ovi projekti manjeg obima idealna prilika za sve nove volontere i volonterke, koji žele da se podrobnije upoznaju sa Vikimedijom, ali i drugim njenim projektima.

Navodi se da je svrha ovog poziva podsticanje mladih, ali i iskusnih entuzijasta, da primene projekte u cilju promovisanja slobodnog znanja, pa se pozivaju svi zainteresovani da predstave svoje ideje o stvaranju i širenju slobodnog sadržaja.

Prijave mogu da podnesu pojedinci, institucije, nevladine organizacije, organizacije koje se bave neformalnim obrazovanjem ili one koje dele zajedničke ciljeve sa Vikimedijom Srbije.

Iskustvo u pisanju i realizaciji projekata nije neophodno.

Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti predlog na mejl grants@vikimedija.org, najkasnije do 22. februara 2024. do ponoći.