25. januar 2024 15:19

Jubilarni projekat "Svim srcem za osmeh deteta" - najmlađi sa KiM u Novom Sadu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jubilarni projekat "Svim srcem za osmeh deteta" - najmlađi sa KiM u Novom Sadu

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

BEOGRAD - Deseta godišnjica realizacije projekta "Svim srcem za osmeh deteta" Udruženja građana Novi Sad, u okviru kojega 80 učenika sa Kosova i Metohije ima priliku da poseti Beograd i znamenitosti Vojvodine, obeležena je danas u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića i članice Gradskog veća za obrazovanje Dine Vučinić.

U okviru projekta deca iz Štrpca, Gračanice, Lipljana, Donje Gušterice, Raniluga, Goraždevaca i Šilova posetiće znamenitosti Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Beograda i obići će Frušku goru.

Gradonačelnik Đurić je tom prilikom rekao da im je želja da se učenici sa KiM osećaju dobrodošlo u svakom trenutku i da odavde odu sa osmehom na licu.

"To i jeste cilj - njihov osmeh, jer šta je lepše i veličanstvenije od iskrenog dečjeg osmeha koji pleni i obasjava našu svakodnevicu", rekao je on i dodao da će se tokom pet dana, učenici iz sedam mesta sa KiM družiti sa domaćinima iz Novog Sada, đacima četiri novosadske osnovne škole - "Svetozar Marković Toza", "Dositej Obradović", "Dušan Radović" i "Žarko Zrenjanin".

Đurić koji je čestitao Udruženju građana "Novi Sad" na jubileju dodao je da će Grad Novi Sad nastaviti da podržava projekat "Svim srcem za osmeh deteta".

Direktor škole sa KiM Čedomir Nikolić zahvalio je svima u Novom Sadu, kao i da sada svako dete sa juga ima priliku da spozna koliko dobrih ljudi ima u Srpskoj Atini.

Takođe, pozvao je sve novosadske đake da dođu na Kosovo i Metohiju i upoznaju lepote tog dela Srbije.

Deca su imala priliku i da pogledaju predstavu “Ksenija i lovac” u Pozorištu mladih, a Grad Novi Sad je kao poklon za škole sa KiM obezbedio projektore za kvalitetnije i lepše obrazovanje dece.