13. januar 2023 16:36

Lepota Srbije inspirisala autore nagrađenih fotografija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lepota Srbije inspirisala autore nagrađenih fotografija

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Dvadesetdevet autorskih fotografija objavljenih tokom trajanja konkursa "Naša najlepša Srbija" predstavljeno je na izložbi u Palati Srbija, a pobednička fotografija, koja je imala najviše lajkova na Instagramu je delo autorke Dragane Macure.

"Ideja je nastala na putovanju, na jezeru Perućac. Ta fotografija je spontano nastala. Družili smo se na toj prelepoj terasi, pili vino i degustirali palačinke", rekla je Macura za Tanjug.

 

Kaže da je za konkurs saznala preko instagram profila budućnostsrbijeav, kada je poslala par fotografija, među kojima je bila i pobednička.

"Na nekom narednom putovanju uslikaćemo neko prelepo domaćinstvo i poslaćemo na naredni konkurs", obećala je Macura.

Nagradi se nije nadala Sanja Stoilković iz Kosovske Kamenice na čijoj slici je predstavljeno jezero Ranilug.

"Fotografiju sam slučajno poslala i kada sam videla da je moja fotografija bila postavljena, baš sam bila iznenađena", ističe Stoilković.

 

Još jedan od nagrađenih autora je i Andrej Manojlović iz Beograda.

"Fotografija je nastala jednog subotnjeg jutra, baš rano ujutru i mislim da tada Beograd ima jednu specificnu lepotu, nema ljudi, nema saobraćaja, kao što se vidi na fotografiji i ja sam samo dočarao delić te lepote", navodi Manojlović.

 

Kaže da je zadovoljan što je učestvovao na konkursu, ali i što je baš njegova fotografija deo izložbe, koja na najbolji način pokazaje sve lepote Srbije.

Bojana Vukomanović iz Valjeva uslikala je polja Kuzmina.

"Fotografija je nastala sasvim slučajno, prelepa polja su inspiracija za moju fotografiju".

 

Železnička stanica u Loznici našla se na slici Bojana Lučića iz Loznice.

"Za mene je pruga povezanost sa drugim krajevima Srbije, drugim gradovima i podseća me na period iz detinjstvo kada sam sa majkom mnogo putovao vozom. To je za mene predstavljalo radost, i ova slika je nastala kada je bio izlazak sunca pre sedam sati ujutru", rekao je Lučić.

 

"Posebno me raduje činjenica što sam uspeo da prikažem samo detalj Lozničkog kraja", ističe Lučić i navodi da mu je ovo podstrek da i nadalje pravi lepe fotografije i da prikaže što lepše svoj kraj.