18. maj 2024 10:52

Vatrogasci-spasioci stigli za dva minuta na mesto sudara vozova; U Urgentni centar primljeno troje povređenih

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vatrogasci-spasioci stigli za dva minuta na mesto sudara vozova; U Urgentni centar primljeno troje povređenih

Foto: TANJUG/DIMITRIJE NIKOLIĆ

BEOGRAD - Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković izjavio je danas da su vatrogasci spasioci sinoć, nakon sudara putničkog i teretnog u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta, na lice mesta stigli za dva minuta i da su odmah počeli evakuaciju putnika.

"U 18.42 Operativni centar Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd dobio je poziv da je došlo do sudara vozova u tunelu. Odmah su na lice mesta upućene ekipe i na licu mesta je bilo ukupno 25 vatrogasaca spasilaca sa sedam Vatrogasno spasilačkih vozila. Na lice mesta prve ekipe su stigle za dva minuta", rekao je Miković za RTS.

Govoreći o tome kako je izgledala akcija spasavanja, naveo je da su spasioci evakuisali povređene osobe i predali ih ekipi Hitne pomoći.Naveo je da je spasiocima bilo potrebno četiri minuta od tačke do koje su došli u tunelu do voza, jer je bila velika udaljenost, a ulaz u tunel nije jednostavan.

"Pošto Vatrogasno-spasilačka brigada Beograd proverava i uvežbava razne scenarije, jedan od tih scenarija je i upravo to ako se nešto desi u tunelu. Znali smo da imamo pristup sa dve tačke, tako da smo mi naše ekipe poslali na te dve tačke. Jedna je bila kod Studentskog doma Karaburma, a druga je bila na ulazu kod Pančevačkog mosta", rekao je Miković.

U UC primljeno troje povređenih u sudaru vozova, dvoje sa težim povredama

Nakon saobraćajne nesreće u podzemnom tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta, sudara putničkog i teretnog voza, četvoro povređenih upućeno je u Urgentni centar, a kod dvoje su konstatovane teže povrede.

U toku noći, obavljena je kompletna dijagnostika svih pacijenata, nakon koje je jedan pacijent sa težim povredama hirurški zbrinut, dok će drugi pacijent sa težim povredama operaciji biti podvrgnut u toku dana.

Stanje pacijenata je stabilno, nisu životno ugroženi, saopštio je Urgentni centar. Jedan povređeni sa lakšim telesnim povredama je nakon dijagnostike otpušten kući, dok je drugi zadržan na opservaciji.

Pored navedenih, u Urgentnom centru su pregledana i dva pacijenta koji su nakon pomenute saobraćajne nesreće samoinicijativno došli na pregled, nakon urađene dijagnostike pacijenti su otpušteni kući.