4. jun 2024 08:41

Podnošenje prijava za master akademske studije iz oblasti bioinformatike do 22. juna

Izvor: TANJUG

podeli vest

Podnošenje prijava za master akademske studije iz oblasti bioinformatike do 22. juna

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Rok za podnošenje prijava na javni poziv u okviru programa Master 4.0 za izbor studijskih programa master akademskih studija iz oblasti bioinformatike je 22. jun, a pomoćnik ministra prosvete za viosoko obrazovanje Aleksandar Jović kaže za Tanjug da Vlada Srbije i ove godine radi na uspostavljanju novih studijskih master programa koji su usmereni ka potrebama savremenog društva i privrede.

Jović navodi da je upućen poziv fakultetima i visokoškolskim ustanovama koji žele da uspostave nove studijske programe.

“Novi Master 4.0 programi iz oblasti bioinformatike studentima će biti ponuđeni od školske 2025/2026. godine. Na izabranim studijskim programima Vlada će u školskoj 2025/2026. finansirati 10 studenata. Ostatak do punog broja studenata visokoškolske ustanove upisuju kao samofinansirajuće”, rekao je Jović.

Prema njegovim rečima, fokus ovogodišnjeg konkursa je bioinformatika, jer je važno mladima pružiti znanja i veštine koje će im omogućavati da obavljaju poslove budućnosti, što je posebno bitno u svetlu izgradnje i razvoja BIO4 Kampusa.

“Tokom prethodne tri godine, Ministarstvo prosvete podržalo je akreditaciju 10 studijskih master programa iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i biznisa, kreativne industrije i gejminga, a ove master programe upisuje oko 200 studenata godišnje”, rekao je Jović.