6. jun 2024 16:21

Milan Nikolić: Cilj Karavana da mlađi nauče, a stariji se podsete koliko je saobraćaj opasan

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Nikolić: Cilj Karavana da mlađi nauče, a stariji se podsete koliko je saobraćaj opasan

Foto: TANJUG/LUKA KULUNDŽIĆ

VALJEVO  - U Valjevu je danas povodom svečanog otvaranja Karavana bezbednosti saobraćaja, generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić istakao koliko je važan fokus u saobraćaju, bilo da je reč o pešacima, biciklistima ili vozačima.

Dodao je da bi trebalo jedni drugima da skrenemo pažnju, kako bi mlađi naučili, a stariji se podsetili, koliko saobraćaj može biti opasan i kakve posledice može izazvati.

Ovo je četvrti grad u kom se najmlađi i ostali građani, kroz perventivnu kampanju, na zanimljiv i interaktivan način, edukuju o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa. Pre Valjeva, Karavan bezbednosti saobraćaja održan je u Somboru, Boru i Kruševcu, saopšteno je iz AMSS-a.

"Već duži period nismo imali ovakav entuzijazam kakav prati ovaj Karavan, kada su u pitanju preventivne akcije posvećene bezbednosti u saobraćaju. Nas je u Valjevo doveo i okupio isti cilj, a to je da probudimo svest i da povedemo računa o svakom životu, da budemo fokusirani u saobraćaju, bilo da smo pešaci, biciklisti ili vozači, da skrenemo pažnju jedni drugima, da mlađi danas nauče, stariji da se podsete koliko saobraćaj može biti opasan i kakve posledice može izazvati" naglasio je Nikolić.

On je dodao da saobraćaj jeste koristan i neophodan kao deo svakodnevnice, ali smatra da možemo svojim primerom, svešću i opreznošću, doprineti da se izbegnu posledice i spreči gubljenje ljudskih život.

"Želim da se danas kroz igru naši najmlađi Valjevci upoznaju sa saobraćajnim propisima, kao i sa sredstvima za rad svih subjekata koji učestvuju u ovoj manifestaciji, jer zajednički cilj svih nas je da doprinesemo bezbednijem saobraćaju u našoj zemlji", rekao je Nikolić.

U prisustvu velikog broja građana Valjeva događaj su otvorili ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, a otvaranju su prisustvovali i ministar bez portfelja Đorđe Milićević i načelnik Uprave Saobraćajne policije Slaviša Lakićević.

Nakon Valjeva, Karavan bezbednosti nastavlja sa edukacijom najmlađih kroz radionice, predavanja i simulacije, u Novom Pazaru i Pirotu, a u planu su i ostali gradovi u Srbiji.