27. jun 2024 16:25

Dačić sa vatrogascem i bokserom Markom Nikolićem pred humanitarni meč

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić sa vatrogascem i bokserom Markom Nikolićem pred humanitarni meč

Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

BEOGRAD  - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa vatrogascem Markom Nikolićem, koji je ujedno i strastveni bokser i koji se sutra humanitarnim mečom oprašta od sportske karijere.

Dačić je istakao snagu, zalaganje i humanost ovog vatrogasca Vatrogasno-spasilačke jedinice Voždovac, naglasivši koliko su sport i vatrogasna profesija povezani.

"Naš vatrogasac je pravi primer posvećenosti, ne samo u profesionalnom, već i u sportskom i humanitarnom aspektu. Njegova hrabrost i nesebičnost u poslu, ali i u ringu, inspirišu sve nas," rekao je Dačić, saopštio je MUP.

On je posebno pohvalio odluku Nikolića da oproštajni meč posveti deci sa invaliditetom, a prikupljena sredstva usmeri Udruženju dece obolele od raka „Uvek sa decom“.

Ministar je ukazao na važnost sporta u životima vatrogasaca i policajaca naglasivši da sport pomaže u razvijanju fizičke spremnosti, discipline i timskog duha, što su ključne osobine u vatrogasnoj i policijskoj profesiji.

Istakao je da je ponosan što Ministarstvo unutrašnjih poslova u svojim redovima ima pripadnike poput Marka, koji su slika i prilika posvećenosti i rada, ali i spremnosti da uvek služe svojoj zemlji i građanima.

Vatrogasac Marko Nikolić, koji se aktivno bavi boksom od 2005. godine i koji je tokom svoje karijere ostvario značajne rezultate, zahvalio se i istakao da je počastvovan na podršci i poverenju koje mu je ministar ukazao pred sutrašnji meč.