23. avgust 2024 11:27

Majka mladića koji je preminuo 50 dana nakon masakra svedočila na suđenju Blažićima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Majka mladića koji je preminuo 50 dana nakon masakra svedočila na suđenju Blažićima

Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO

BEOGRAD - Ljiljana Mitrović, majka Petra Mitrovića, koji je preminuo 50 dana od ranjavanja u masakru u Malom Orašju, danas je na suđenju Urošu Blažiću ispričala detalje nakon masakra.

Mitrović je najpre detaljno opisala šta su tog dana radili i da je njen sin izašao sa društvom napolje, dok ga je ona čekala kod kuće. "U jednom trenutku je moj suprug vikao da ga je Peca zvao i rekao mu pobi nas čovek na Ravnom Gaju, brže dolazi", navela je ona.

Ona je stigla na lice mesta i njenog sina su već, kako je ispričala, stavljali u automobil, dok su druga deca zapomagala i ležala na zemlji.

"Vozili smo 180 kilometara na čas do bolnice, a moj Petar je rekao da ga izbacimo iz automobila jer ne može više da izdrži", rekla je ona i dodala da se njen sin 50 dana borio u bolnici, nakon čega je preminuo od sepse.

U nastavku suđenja Blažićima svedoče roditelji ubijenih

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je svedočenjem članova porodica ubijenih i ranjenih nastavljeno suđenje Urošu Blažiću optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona.

Dragan Mitrović, otac ubijenog Marka Mitrovića, istakao je da Uroš Blažić tada nije ubio samo njihovog sina, već celu porodicu, lozu i unuke.

Naglasio je da Blažić treba da odgovori na pitanje zašto je ubio i ranio ljude, a ne da priča kako je njegova porodica teško živela.

Mitrović se obratio Urošu Blažiću rečima "Da li se sećaš, kada si mom sinu prosuo mozak, ja sam mu se zakleo dok sam ga držao da ništa sveto nećete imati na ovom svetu".