3. septembar 2024 09:45

Sprečeno širenje požara u okolini Aranđelovca, nema ugroženih kuća, materijalna šteta velika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sprečeno širenje požara u okolini Aranđelovca, nema ugroženih kuća, materijalna šteta velika

Foto: RTV Šumadija

ARANĐELOVAC - Požar koji je juče izbio u okolini Aranđelovca, lokalizovan je sa dve strane, sprečeno je njegovo širenje i nema ugroženih kuća, izjavio je danas komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice Aranđelovac Nenad Milivojević.

On je kazao da je požar koji je izbio juče između Garaša i Darosave, zahvatio površinu verovatno preko 100 do 150 hektara.

"Velika je materijalna šteta. Izgorela je ogromna površina šumskih kompleksa, ali ono što je najbitnije i najvažnije je da nema ugroženih domaćinstava i povređenih vatrogasaca. Sprečeno je širenje ka kućama u delu Markovića i u delu Garaša. Tako da je situacija dosta povoljnija", rekao je Milivojević.

On je dodao da su u gašenju požara angažovani šipovi javnog komunalnog preduzeća i privatnih lica, kao i da su tu i vatrogasci iz Aranđelovca, Topole, Kragujevca i Oplenca.

"Dosta ljudi je na terenu, dosta mehanizacije. Vreme je danas  mirnije, povoljnije, nema duvanja vetra i nadamo se da ćemo uspeti da se ovaj veliki požar u toku današnjeg dana ugasi", naglasio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, pretpostavlja se da je ljudski faktor  razlog ovog požara i kako naglašava, okasnila je dojava građana ka vatrogascima zbog čega je požar zahvatio ogromnu površinu.