25. april 2023 19:25

Spasojević: Belivuk je rekao da će nas "ganjati " i da se nećemo sakriti nigde

Izvor: TANJUG

podeli vest

Spasojević: Belivuk je rekao da će nas "ganjati " i da se nećemo sakriti nigde

Foto: Shutterstock.com/BCFC, ilustracija

BEOGRAD - Okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je odgovarajući na pitanja optuženog Marka Miljkovića, u nastavku suđenja kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Miljkovića, rekao danas da je Belivuk u dvorištu Specijalnog suda gde se nalazi u pritvoru rekao da će okrivljene-saradnike "ganjati" i da se neće sakriti nigde.

Spasojević je precizirao da se sad oseća vrlo sigurno, dodajući da nije hteo odmah nakon hapšenja da sarađuje sa policijom i tužilaštvom, jer je znao da su u to vreme na slobodi još prave ubice, te se plašio.

Odgovorio je i da su mu Miljković i Belivuk pokazali sliku sa kriptovane aplikacije "Skaj" na kojoj se nalazio dron sa MRUD-om (Mina usmerena rasprskavajućeg dejsta), a za koju je naveo da su mu vođe klana rekle da je ta mina namenjena za ubistvo Jovice Vukotića.

Pričajući o Milinku Brašnjoviću, Spasojević je rekao da ga je poslednji put video kada ga je vozio u Tursku, kao i da je tada pisao Belivuku kako se plaši da vozi na šta mu je Belivuk odgovorio "da si blizu, sad bih ti oči iskopao".

Brašnjovića mediji nazivaju jednim od glavnih egzekutora Belivukovog klana.

Belivuk je, kako je naveo okrivljeni-saradnik, pretio njegovom bratu koji je radio na izgradnji Belivukove kuće , da će ga pregaziti kolima uz reči da "nijedan dan neće odgovarati".

Spasojević je rekao da ga je bivša verenica sprečila da počini samoubistvo i dodao "hvala joj na tome".

Belivuk ga je, kako je ispičao, na Krfu jednom prilikom pitao "da li je Marko Miljković stvarno toliko surov", što je Spasojević tada shvatio kao proveru.

Okrivljeni-saradnik mu je odgovorio da misli da Miljković samo voli da bude bitan u društvu, iako je danas posvedočio da je mislio drugačije.

Odgovarajući na pitanja o ubistvu Vlastimira Miloševića, Spasojević je ponovio da je on radio opservaciju Miloševića, dodajući da je Miljković jednom prilikom poslao Spasojevića da odnese Miloševiću voće kada je bio bolestan, a kako je kazao Spasojević, to može da potvrdi i Miloševićeva supruga.

Milošević je, kako tvrdi Spasojević, bio nasilan čovek. On je međutim posle njegovog ubistva bio kod njegove supruge da joj izjavi saučešće, a bio je i na sahrani.

Spasojević je u jednom trenutku na Miljkovićevo pitanje da li je njegova tadašnja devojka, koja je živela u istoj zgradi gde i Milošević, znala da je on postavio kameru ispred te zgrade, odgovorio da je znala.

"Pokušavam da ne uvlačim ljude koji nisu deo ovoga, nemoj da ja počnem da pričam o tvom paralelnom životu", odgovorio je svedok okrivljeni Miljkoviću.

Tokom današnjeg suđenja Spasojević i Miljković su često ulazili u sukob, dok ih je sudija smirivala..

Miljković će nastaviti sa pitanjima sutra za kada je zakazano sledeće suđenje.