9. jul 2024 09:56

Politika: Počelo saslušavanje 14 direktora osnovnih i srednjih škola na severu Kosova i Metohije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Politika: Počelo saslušavanje 14 direktora osnovnih i srednjih škola na severu Kosova i Metohije

Foto: Tanjug/video

KOSOVSKA MITROVICA - Na predlog osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici počelo je saslušavanje 14 direktora osnovnih i srednjih škola na severu Kosova i Metohije zbog "izbegavanja procesa glasanja", piše današnja Politika.

Kako ovaj list saznaje iz izvora bliskog kosovskom pravosuđu, za ovo delo je zaprećena kazna u trajanju od jedne do dve godine zatvora.

Dobro obavešten izvor rekao je za Politiku da je na kućne adrese direktora 14 osvnovnih i srednjih škola stigao poziv tzv. kosovskog tužilaštva a isleđivanje u prostorijama kosovske policije sever počelo je ispitivanjem direktora sa teritorije opštine Leposavić.

Sagovornik ovog lista je naveo da je tužilaštvo sve direktore okarakterisalo kao faktore koji nisu dozvolili da se prošle godine na lokalnim kosovskim izborima na severu Kosmeta glasanje održi u školama koje funkcionišu u sistemu Ministarstva prosvete Srbije.

Da je već ispitan direktor jedne osnovne škole sa teritorije opštine Leposavić za Politiku je potvrdio i advokat Miloš Delević.

On u ovom predmetu zastupa D.G. koji je u policijskoj stanici sever u Kosovskoj Mitrovici rekao da se "ne oseća krivim u vezi sa navodima tužilaštva".

Delević je ispričao da je njegov klijent prilikom davanja izjave rekao da su neki ljudi koji su došli u školu u kojoj je on direktor, slikali prostorije škole, utvrdili veličinu prostorije i otišli ali se više nisu pojavljivali.

"Apsolutno nije tačno da je on sprečio ili sprečavao da se proces glasanja održi u školi gde je on čelni čovek", rekao je advokat Delević.