16. jul 2024 10:43

Dačić: Motiv ubistva u Topolnici je svađa oko paljenja rastinja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić: Motiv ubistva u Topolnici je svađa oko paljenja rastinja

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je motiv, kada je u pitanju jučerašnje ubistvo u selu Topolnice kod Majdanpeka svađa oko paljenja rastinja između bračnog para i lica koje je pucalo, jer je upravo to lice više puta palilo rastinje i izazivalo požare.

"Reč je o meštanima, bračnom paru iz istog sela. U pitanju je svađa koja je nastala zbog paljenja rastinja, odnosno mogućnosti da se zapali šuma u tom delu gde je bračni par imao svoje posede. Meštani su stalno optuživali ovo lice, koje je inače i pucalo, da stalno pali rastinje i da izaziva požare. Kada je bračni par krenuo da vidi kakva je situacija, pošto je tada već požar nastao, došlo je do ovog događaja. Oni su bili na traktoru i on je najverotanije pucao iz lovačke puške", rekao je ministar novinarima na aerodromu Nikola Tesla prilikom ispraćaja pripadnika Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP koji će gasiti šumski požar u Severnoj Makedoniji.

Dačić je dodao da trenutno nema podatke da li je lice imalo dozvolu za držanje puške ili ne i dodao da se pretpostavljalo, imajući u vidu da je reč o licu koje ima toliki broj godina, da je to moguće rešiti lokalnim snagama policije.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa