18. jul 2024 13:27

Predsednica Narodne skupštine primila u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednica Narodne skupštine primila u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje

Foto: TANJUG/Skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković

BEOGRAD - Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Đeung Lija i tom prilikom istakla da joj je čast što su zajedno sarađivali i što je imala priliku da poseti Republiku Koreju, a obostrano je potvrđena važnost nastavka intenziviranja političkog dijaloga i jačanja ekonomskih veza.

Ona se zahvalila ambasadoru Đeungu na njegovom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa i poželela mu uspeh na novoj dužnosti, navodi se u saopštenju Skupštine.

Na sastanku se razgovaralo o jačanju parlamentarne saradnje i parlamentarnog dijaloga, pri čemu je naglašena važnost skorašnjeg formiranja Parlamentarne grupe prijateljstva sa Republikom Korejom, kroz koju će se nastaviti unapređenje odnosa.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo dinamičnim razvojem ekonomske saradnje dveju zemalja. Takođe, istakla je rastuće interesovanje za saradnju u oblastima veštačke inteligencije i biotehnologija.

Ambasador Đeung je izrazio privilegiju što je imao priliku da radi sa predsednicom Brnabić, ističući da će nastaviti da promoviše i unapređuje saradnju između dve zemlje.