5. avgust 2024 20:18

Vulin: Vlada BiH me sprečila da se poklonim senima ubijenih Prebilovčana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vulin: Vlada BiH me sprečila da se poklonim senima ubijenih Prebilovčana

Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin izjavio je da ga je danas Vlada BiH sprečila da se pokloni senima ubijenih Prebilovčana.

"Meni je danas zabranjeno da budem u Prebilovcima, pored jame gde su ustaše 1941. godine ubile više od 1.000 Srba, od toga 600 žena i dece, gde su pred njenim osmogodišnjim đacima silovali učiteljicu Stanu Arnautović sedam dana dok nije poludela, pa su morali da je zakolju i bace u jamu. Danas je trebalo da budem tamo gde se obeležava tragedija Srba, u Prebilovcima", rekao je Vulin i dodao da je njegov dolazak sprečila, prema njegovim saznanjima Vlada Bosne i Hercegovine, tačnije Edin Forto koji je, kako je čuo, "pod potpunom komandom gospodina Konakovića uz saglasnost stranaca".

Gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink povodom zabrane vlasti Bosne i Hercegovine da prisustvuje otvaranju izložbene postavke "Prebilovci 1941" u tom mestu, Vulin je objasnio da mu vlast BiH nije zabranila već mudro ćutala do pola sata, sat pred let "a onda su rekli da u ministarstvu izvesnog Edina Forta nema niko da potpiše dozvolu za prelet jer su svi na moru, svi su na godišnjem odmoru".

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa