8. avgust 2024 16:29

Aleksandar Arsenijević: Tzv. kosovska policija nas je držala vezane u stanici više od sat vremena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Arsenijević: Tzv. kosovska policija nas je držala vezane u stanici više od sat vremena

Foto: TANJUG/STR

KOSOVSKA MITROVICA - Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević izjavio je danas nakon puštanja iz pritvora, da su njega i funkcionera te stranke Stefana Veljkovića pripadnici takozvane kosovske policije, držali vezane u stanici više od sat vremena, a da su optuženi za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Oni su privedeni u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice nakon što su se pobunili jer su radnici prekrečili srpske zastave oslikane na zidu nedaleko od mosta na Ibru, koji razdvaja južni i severni deo Kosovske Mitrovice i tom prilikom takozvana kosovska policija je bila nasilna.

"Mi smo prijavili policiji da nam se skrnavi nacionalno obeležje. Bili smo zbunjeni što su policajci nas okarakterisali kao ekstreme umesto ljude koji skrnave naše nacionalno obeležje i spomenik braći Milić. Mi pozivamo na mir i toleranciju i da čuvamo ono što je naše. Ova slika naših ljudi i naših građana danas će nas ohrabriti da delujemo još jače i bolje i da smo na pravom putu", rekao je Arsenijević medijima.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa