8. avgust 2024 22:04

Đurić: U požaru u rasadniku JKP Gradsko zelenilo u Novom Sadu pričinjena značajna šteta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đurić: U požaru u rasadniku JKP Gradsko zelenilo u Novom Sadu pričinjena značajna šteta

Foto: TANJUG/GRAD NOVI SAD/ VLADIMIR ZUBAC

NOVI SAD  - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je rasadnik JKP "Gradsko zelenilo“ u društvu direktora tog preduzeća Miloša Egića i načelnika Uprave za vandredne situacije Novog Sada, Stojana Milovca, a nakon što je bio zahvaćen požarom koji je pre pet dana izbio na tom lokalitetu.

U gašenju požara u naselju Klisa, uz Vatrogasnu brigadu, učestvovali su ljudstvo i mehanizacija gradskih preduzeća i organizacija, i to u maksimalnom kapacitetu. Gašenje je trajalo nekoliko dana, i nažalost, prouzrokovana je značajna šteta u rasadniku JKP „Gradsko zelenilo“, saopšteno je iz grada Novog Sada.

"Uništeno je oko 750 metara kubnih drvne mase koja je bila namenjena za podelu socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Vatrenom stihijom bila je zahvaćena površina od oko 10.000 metara kvadratnih na kojoj je bila skladištena granjevina, sirovina za proizvodnju komposta u količini od 750 tona, kao i 120 kubika drvne mase namenjene takođe za proizvodnju komposta, od čega bi se proizvelo oko 400 metara kubnih komposta", rekao je on.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa