10. avgust 2024 13:30

Đorđe Milićević: Protesti nisu zbog brige o životnoj sredini, već sa ciljem rušenja vlast

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Milićević: Protesti nisu zbog brige o životnoj sredini, već sa ciljem rušenja vlast

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević rekao je da organizatore protesta protiv projekta Jadar koji je najavljen za večeras u Beogradu "ne interesuju ni litijum, ni životna sredina, ni zdravlje", već da žele da promene vlast na ulici, jer to nisu uspeli legalno, na izborima.

Milićević je za Tanjug rekao da će povodom informacija koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio od ruskih bezbednosnih službi, da se tokom protesta spremaju neredi, država reagovati adekvatno.

"Jedno je jasno - protest nema apsolutno nikakvih dodirnih tačaka sa temom zaštite životne sredine, niti to interesuje ljude koji ga organizuju. Protesti su politički motivisani, ovo su samozvani predstavnici opozicije, lažni ekolozi, lažni borci protiv nasilja", rekao je ministar i dodao da su organizatori protesta definisali dva cilja. Jedan je, ocenio je Milićević, da po svaku cenu i na svaki mogući način sruše predsednika Aleksandra Vučića, a drugi je, dodao je, ekonomski oslabiti Srbiju.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa