14. avgust 2024 22:33

Brnabić: Srbija u narednih 300 godina ''neće imati lidera i čoveka'' kao što je Vučić

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Srbija u narednih 300 godina ''neće imati lidera i čoveka'' kao što je Vučić

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić poručila je večeras posle razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku, da Srbija ''u narednih 300 godina'' neće imati ''čoveka i lidera'' kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

''Posle četiri sata ovako iskrenog i otvorenog razgovora, koji je i cela Srbija mogla da prati uživo, imam samo jednu stvar da kažem - neće Srbija imati ovakvog čoveka i lidera kakav je Aleksandar Vučić u narednih 300 godina'', napisala je predsednica Skupštine na svom nalogu na mreži Iks.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u zgradi opštine Mali Zvornik sa meštanima tog, ali i okolnih mesta o eksploataciji litujuma i o drugim temama koje ih interesuju, a kako je rekao, došao je da ih čuje i sasluša.

Vučića je ispred zgrade opštine dočekalo više od stotinu građana, a sastanak je bio održan u sali Skupštine opštine Mali Zvornik

Sastanak Vučića s meštanima Malog Zvornika nije ''namešten''

Predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić poručila je da večerašnji sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa meštanima Malog Zvornika nije ''namešten'', i ujedno zahvalila ljudima koji su učestovali na protestu protiv iskopavanja litijuma prošlog vikenda, a koji su došli da razgovaraju.

''Šta kažu dežurni hejteri - namešten je razgovor predsednika Aleksandra Vučića sa ljudima u Malom Zvorniku? A činjenica da je dr Sanja Sakan prisutna, a bila je jedan od govornika na protestima protiv Rio Tinta, kao i Zorana Petković, kao i još neki učesnici protesta? To vam je potpuno nevažno, kao i sve druge činjenice i istina uopšte. Relativna kategorija'', napisala je Brnabić na svom nalogu na mreži Iks.

Ona je istakla da je ''izuzetno važno'' da na sastanku prisutni novinari, kako je rekla ''opozicionih medija koji i danas plasiraju lažne vesti'', kao i to da je moguće uživo pratiti sastanak.

''Ljudima koji su učestovali na protestu i došli da razgovaraju - beskrajno hvala. Pokazali su iskrenost i ozbiljnost koja je svima nama za nauk. To je demokratija, a ne vezivanje za prugu da bi naudili drugima'', navela je predsednica Skupštine.