21. avgust 2024 17:29

Četvorica Srba izjasnilo se da nisu krivi za navodni napad na prostorije OIK

Izvor: TANJUG

podeli vest

Četvorica Srba izjasnilo se da nisu krivi za navodni napad na prostorije OIK

Foto: Tanjug

PRIŠTINA - U Osnovnom sudu u Prištini danas je održano glavno ročište u predmetu koji se vodi protiv četvorice Srba - Miluna Milenkovića, Dejana Pantića, Aleksandra Vlajića i Miomira Vakića koji se sumnjiče da su izvršili navodni teroristički akt na prostorije Opštinske izborne komisije 6. decembra 2022. godine, izjasnili su se da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Jedan od advokata Miluna Milenkovića, Miodrag Brkljač izjavio je da se optužnica koju je izneo tužilac zasniva na policijskim izveštajima iz kojih se sa sigurnošću ne može utvrditi ništa što je relevantno za taj predmet.

"Optužnica koju nam je prezentovao tužilac je jedan pravni akt koji bi u jednom ovakvom slučaju i jednoj ovakvoj pravnoj situaciji trebalo da bude potkrepljen jasnim, čvrstim i ubedljivim dokazima koji ne ostavljaju nikakvog prostora za sumnju da su naši branjenici stvarno počinili krivično delo koje im se stavja na teret. Umesto da tužilac predloži takve dokaze, on nam je predložio jedan broj policijskih izveštaja koji predstavljaju korespondenciju između policijskih istražitelja i samog tužitelja iz kojih se ne može sa sigurnošću utvrditi ništa što je relevantno za ovaj predmet", rekao je Brkljač novinarima.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa