22. avgust 2024 13:40

Više javno tužilaštvo: Uhapšen službenik konzulata u Dizeldorfu zbog pronevere i zloupotrebe položaja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Više javno tužilaštvo: Uhapšen službenik konzulata u Dizeldorfu zbog pronevere i zloupotrebe položaja

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD  - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Igora M. (49) zbog sumnje da je kao računopolagač u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Dizeldorfu, u SR Nemačkoj, u toku 2020. godine proneverio 14.130,00 evra, kao i jer je zloupotrebom službenog položaja sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od još 1.800,00 evra.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Igoru M. se na teret stavljaju krivična dela Pronevera i Zloupotreba službenog položaja.

Postoji opravdana sumnja da je od 24. januara 2020. godine do 1. februara 2020. godine okrivljeni, zaposlen na mestu računopolagača i referenta za vezu, informatiku, finansijske i kancelarijske poslove u Ministarstvu spoljnih poslova RS u Generalnom konzulatu RS u Dizeldorfu na ime konzularnih prihoda, od konzularnih radnika, u dva navrata primio ukupno 66.607,00 evra, ali je za navedeni period u Dnevniku prometa proknjižio samo iznos od 52.477,00 evra.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa