26. avgust 2024 14:40

Aleksandar Šapić: Završeno postavljanje natpisa "Beogradska arena" i četiri grba Grada Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Šapić: Završeno postavljanje natpisa "Beogradska arena" i četiri grba Grada Beograda

Foto: TANJUG/SEKRETARIJAT ZA INFORMIDSANJE GRADA BEOGRADA

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je završeno postavljanje natpisa "Beogradska arena", čime je ta sportska hala, simbol Beograda, konačno dobila izgled kakav zaslužuje.

Vraćeno joj je izvorno ime, kako je Šapić i najavio u novembru mesecu 2023. godine, navodi se u saopštenju sekretarijatu za informisanje grada Beograda Beoinfo.

"Kao što sam već jednom rekao, simboli grada više neće biti na prodaju, dokle god budem imao priliku da odlučujem u Beogradu. Kao što ni u regionu ne prodaju imena svojih simbola, pa se 'Arena Zagreb' ne zove 'Knjaz Miloš arena', tako se ni 'Beogradska arena' više neće zvati ni 'Štark', ni 'Kombank', niti bilo kako drugačije. Beograd nije u takvoj finansijskoj situaciji da moramo da prodajemo imena simbola naše prestonice", rekao je gradonačelnik.

On je naveo da je "Beogradska arena" simbol grada, da se u njoj održavaju najvažniji sportski i kulturni događaji i da treba da nosi ime kakvo i zaslužuje.

"Moramo da poštujemo naše simbole, na kraju krajeva i našu istoriju, kako bi nas poštovali drugi", kazao je gradonačelnik.

Osim postavljenog novog imena "Beogradska arena", postavljena su i četiri grba Grada Beograda.