26. avgust 2024 15:01

Ivica Dačić: Ludilo hrvatskih medija i opozicionih domaćih političara i medija nema granica

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivica Dačić: Ludilo hrvatskih medija i opozicionih domaćih političara i medija nema granica

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kritikovao je danas pisanje hrvatskih medija i deo srpske javnosti povodom vesti da je hrvatska pevačica Severina zadržana na granici, ocenjujući da je taj postupak iskorišćen za napad na Srbiju.

"Da se ne bi postupanje granične policije iskoristilo kao povod za napad na Srbiju, na spiskovima će biti isključivo oni koji su počinili krivična dela ili predstavljaju bezbednosnu pretnju", naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

On je dodao da lekcije Srbiji deli Hrvatska, koja na granici zadržava i vraća "koga god stigne i hapsi ljude zbog slušanja muzike u svom automobilu".

"Nisu dozvolili Vučiću čak ni da poseti najveće srpsko stratište Jasenovac. Posle poraza u vaterpolu držali su satima naše ljude na granici u autobusima", rekao je Dačić.

Ministar je naveo da ludilo hrvatskih medija i opozicionih domaćih političara i medija nema granica, pitajući kakve veze ima predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa postupanjem bilo kog pripadnika policije ili bezbednosnih struktura, pa samim tim i sa zadržavanjem pevačice na srpskoj granici.

"Očigledno je uvek i po svaku cenu cilj napasti Vučića", zaključio je Dačić.

Dodao je da će od sada na spiskovima biti isključivo oni koji su počinili krivična dela ili predstavljaju bezbednosnu pretnju, jer je Srbija slobodna zemlja.

"Srbija je slobodna zemlja, u njoj nema verbalnog delikta, u njoj se ne ide u zatvor zbog slušanja muzike", istakao je Dačić.