27. avgust 2024 13:10

Momirović: Napadima na Vučića pokušavaju se diskvalifikovati rezultati njegove politike

Izvor: TANJUG

podeli vest

Momirović: Napadima na Vučića pokušavaju se diskvalifikovati rezultati njegove politike

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokušavaju da se diskvalifikuju rezultati politike koja se sprovodi 12 godina, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović i dodao da ako se gledaju ekonomski rezultati onda je to pre svega politika koja je prvi put uvela stabilan kurs dinara, saopštilo je resorno ministarstvo.

Prema njegovim rečima ta politika je dovela do najvećeg rasta plata i penzija u savremenoj istoriji Srbije, kao i do toga da Srbija danas ima čak 550.000 radnih mesta više nego pre 12 godina.

"Tu politiku ne može niko da izbriše, ma koliko neki dokazano neuspešni kadrovi, razni Šoškići, Bakići, Prelevići, St. Protići, iz sata u sat besmislenim tekstovima bombarduju javni prostor, pokušavajući to da negiraju", istakao je Momirović i dodao da Vučićevi rezultati ne mogu da se negiraju.

On je ocenio da smo godinama svedoci neprincipijelnih, nepolitičkih i očigledno iz inostranstva dirigovanih napada, ne samo na politiku predsednika Republike, već i na njega lično i da su ti napadi na politiku koji su vremenom menjali intenzitet i sadržaj, dobili karakter direktnih napada na predsednikovu porodicu, njegovu majku, sina, a sada i na njegov život.