30. avgust 2024 17:29

Vučić: Posle predsednika Makrona danas me čeka i susret sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Posle predsednika Makrona danas me čeka i susret sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da upravo kreće u Češku gde će između ostalih razgovarati i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Naš narod bi rekao, izgledam kao da me poplava izbacila. Upravo ispratio predsednika Francuske Emanuela Makorna, a za minut polećemo za Češku. Pored važnih susreta sa domaćinima razgovaraću i sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen", naveo je predsednik na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Predsednik Vučić danas je nešto posle 16 sati ispratio sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla predsednika Francuske Emanuela Makrona koji je na njegov poziv boravio u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Važne stvari smo dogovorili tokom ova dva dana posete Makrona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu na poseti Srbiji i ocenio je da su važne stvari dogovorene i konkretizovane tokom dva dana njegove posete.

"Beskarajno Vam hvala, dragi prijatelju Emanuele Makronu na ovoj poseti, kao i na poštovanju i časti koje koju ste pokazali prema našoj zemlji. Srećan sam što smo mogli ponovo da Vas ugostimo u Beogradu, ali i što ste pokazali spremnost i želju da vidite i naš prelepi Novi Sad. Važne stvari smo dogovorili i konkretizovali tokom ova dva dana, a mnogo zajedničkog rada je tek pred nama, za dobrobit naših zemalja i naroda. Srećan Vam put i da nam se što pre vratite", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik Francuske Emanuel Makron završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu ispratio ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.