5. septembar 2024 20:25

Žigmanov sa predstavnikom OEBS-a: Drastično kršenje prava i težak položaj Srba na KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Žigmanov sa predstavnikom OEBS-a: Drastično kršenje prava i težak položaj Srba na KiM

Foto: TANJUG/Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

BEOGRAD  - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Tomislav Žigmanov ukazao je danas tokom razgovora sa potpredsednikom Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Kirijakosom Hadžejanijem na težak položaj Srba na Kosovu i Metohiji i drastičnom kršenju ljudskih prava pripadnika nealbanskih zajednica.

"Kada je reč o zaštiti ljudskih prava pripadnika nealbanskih zajednica u južnoj srpskoj pokrajini, situacija je veoma teška. Predstavnici Vlade Republike Srbije koriste svaku priliku da predstavnicima međunarodne zajednice istaknu da je od izuzetnog značaja da obrate pažnju i stalno drže u fokusu situaciju sa drastičnim kršenjem ljudskih prava pripadnika nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji i da učine dodatne napore da se ono i prekine", istakao je Žigmanov, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Žigmanov je rekao da se na Kosovu i Metohiji stvara negativna socijalna atmosfera kada je u pitanju položaj srpske zajednice. Pomenuo je isključenost Srba iz procesa donošenja političkih odluka i nasilno ukidanje institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, čemu, kako je naveo, svedočimo ovih dana.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa