6. septembar 2024 13:03

Okončan rad na izradi četiri pravilnika proisteklih iz zakona o javnom informisanju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Okončan rad na izradi četiri pravilnika proisteklih iz zakona o javnom informisanju

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić potpisao je danas četiri podzakonska akta u oblasti javnog informisanja predviđena Zakonom o javnom informisanju i medijima, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako je navedeno, u pitanju su Pravilnik o dokumentaciji koja se prilaže u postupku evidencije proizvođača medijskih sadržaja u Evidenciju proizvođača medijskih sadržaja, Pravilnik o dokumentaciji koja se prilaže u postupku registracije medija u Registar medija, Pravilnik o načinu vođenja i upisu u evidenciju predstavnika inostranih medija i dopisništava inostranih medija, kao i Pravilnik o sprovođenju analize o potrebnim medijskim sadržajima.

Dodaje se da će pravilnik kojim će biti propisan sadržaj Jedinstvenog informacionog sistema, način njegovog uspostavljanja kao i druga pitanja od tehničkog značaja za vođenje ovog sistema biti izrađen do kraja septembra 2024. godine, čime će u potpunosti biti izvršena obaveza resornog ministarstva u smislu donošenja svih šest podzakonskih akata kako je propisano.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa